Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödül Töreni 15 Nisan'da yapılacak

Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) ve Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğinde, Mardin'in tanıtım ve gelişmesine katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara verilecek Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödülleri” 15 Nisan'da Erdoba Elegant Otelinde düzenlenecek törenle sahi

Mardin 13.04.2014 09:48:06 0
Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödül Töreni 15 Nisan

Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) ve Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğinde, Mardin’in tanıtım ve gelişmesine katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara verilecek “Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödülleri” 15 Nisan’da Erdoba Elegant Otelinde düzenlenecek törenle sahiplerine dağıtılacak.

Mardin Oscarları olarak bilinen “Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödülüleri” sahiplerini tespit eden komitenin tercihlerini hakkaniyet çerçevesinde yapmadığını işaret eden Mardin’in tanınmış fotoğraf Sanatçısı ve Gazetecisi Adnan Avuka, juri komitesine adeta ateş püskürmüş va yaptığı açıklamada,Tepki göstermişti.

Komiteyi; iş bilmezlik ve toplumun değer yargılarını okumaktan uzak bir heyet olarak değerlendiren Mardin`in en eski ve tanınmış Gazetecilerinden  Adnan Avuka; “Eğer işi Mardin’in tanıtımına katkıda bulunmaksa mesele, hangi Mardinliye sorulursa sorulsun Mardinimizin tanıtımına katkıda bulunan iki isim vardır. Biri Mardin’in yetiştirdiği Ünlü Ressam ve Heykeltıraş Ağabeyimiz İsmet Yedikardeş, diğeri ise uluslar arası alanda Mardin’in tanıtımına katkıda bulunmak için il, il Ülke, ülke dolaşıp sergiler açan fotoğraf sanatçısı Adnan Avuka’dır. Bunu ben söylemiyorum. Mardinliler söylüyor. Bizi gördükleri her yerde de teşekkür ediyorlar. İsmet Yedikardeş abimizle birlikte 40 yıldır çocuğumuzun ağzından, ailemizin nafakasında kısıp, Mardin’i tanıtmak için dünyayı dolaşıyoruz. En son sergimizde de Avusturya’daydık. Biz bunu yaparak Mardin’i tanıtmıyormuşuz da kültürümüze mizahlaştıran, Mardinimizi çektikleri filmlerle komik duruma düşürenler, Mardin’in tanıtımına katkıda bulunuyorlarmış. Ben  söz konusu komitede adı geçen her kurum ve kişiye tepkiliyim. Benim yaptığım tanıtım hizmetlerini görmeyeni, tanımayanı, ben hiç tanımam. Eğer bu komite biraz adil olsaydı aralarına Mardin’de bulunan Gazeteci kurumlardan da temsilciler alırdı, bir de onların nazarıyla kentin tanıtımına bakmaya çalışırlardı. kusura bakmasınlar ben bunu art niyetli ve oldu bittiye getirilen bir danışıklı dövüş olarak nitelendiriyorum.”açriıklamasında bulunarak,verilen ödüllerin hakkaniyet ölçüleri dışında verildiğini açıklamıştı.

Mardin Valiliği, Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin Belediyesi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve 11 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin oy birliğiyle belirlenen ödüller, Kültür, Sanat, Edebiyat ve Mimari alanında Sermiyan Midyat, Turizm ve Tanıtım alanında Dilek Sabancı, Girişim ve Yatırım alanında ise Erdoba Evleri adına Mehmet Gözü’ye verilecek.


MARSEV Yönetim Kurulu Başkanı ve il protokolünün katılım sağlayacağı ödül töreninde Mardin’in tanıtımında gösterdikleri çaba ve katkılarından dolayı taş ustası Yusuf  Kıdırlı ve kumaşa Hristiyanlık dini motiflerini basan Nasra Çilli’ye de  “Özel Onur Ödülü” verilmesinin  kararlaştırıldığını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Lokman Toprak;


Bu yıl ilk kez verilen ve seçici kurul tarafından 3 ayrı kategoride belirlenen  “Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödülü” nün her yıl tekrarlanacağını açıklandı.



ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN





26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00